Confidencial · 1 d'Agost de 2019. 00:00h.

No seran 'plebiscitàries'?

L'independentisme té por electoral

No seran 'plebiscitàries'?

Muntatge gràfic sobre l'intent de referèndum del 9-N de 2014

Sembla que l'independentisme és conscient que a les properes eleccions catalanes no aconseguirà la majoria dels vots. Aquestes eleccions es convocaran, molt probablement, quan després de l'estiu es difongui pel Tribunal Suprem la sentència del judici contra els processats per l'intent de declarar la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Els dirigents independentistes solen buscar plebiscits a favor de la independència a totes les eleccions, manifestacions, actes o intents de referèndum que es realitzen a Catalunya. Tanmateix, aquesta vegada no es parla des de l'independentisme d'eleccions plebiscitàries. Aquest fet és atribuït per fonts independentistes al convenciment dels independentistes que no superaran, pel que fa als vots, les formacions no independentistes.

Les primeres eleccions considerades com a plebiscitàries per l'independentisme van ser les realitzades el 27 de setembre del 2015, i encara que les formacions independentistes van aconseguir al Parlament la majoria absoluta d'escons, van fracassar totalment pel que fa al pretès plebiscit a favor de la independència, ja que van obtenir el 47% dels vots, sent superats pels partits no independentistes. És a dir, les eleccions plebiscitàries van ser un fracàs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Albert, BCN, 01/08/2019 - 17:15

President posi les urnes!
Volem votar!
Aixo va de democracia!
...
NO hay huevos, estan cagaos