El 155 s'aplicaria temporalment

No seria indefinit

Imatge del text de l'article 155 de la Constitució espanyola

Molts dirigents independentistes donen per fet que una eventual nova aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució, tindria caràcter indefinit, i argumenten que seria il·legal. De fet, el text constitucional no especifica que l'aplicació hagi de ser temporal, tot i que una sentència del 5 de juliol de 2019 del Tribunal Constitucional sí que es refereix a aquesta qüestió.

Aquesta sentència estableix que l'aplicació de l'article 155 és "un remei excepcional i subsidiari", i que la seva aprovació ha de tenir un "límit temporal". S'afegeix que "no cap una suspensió general i permanent del règim d'autogovern fundat a la Constitució i l'Estatut, ja que es contravindria el dret a l'autonomia que la Constitució garanteix".

Tanmateix, cap autoritat del Govern de l'Estat no ha dit que s'estigui analitzant una aplicació indefinida d'aquesta norma. A més, seria totalment absurd que es plantegés una aplicació permanent, ja que el contingut de l'anterior sentència del Constitucional és molt clar. I d’altra banda, segons fonts judicials, tampoc no caldria.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Marti, Barcelona, 06/10/2019 - 12:12

Seria necessari aplicar el 155 pero aquesta vegada de forma severa i estricte, curt en el temps pero rigurós en les formes. Es a dir començar per la tvRes i desinfectar-la de fanatics i sediciosos i seguir per desmontar tots els tinglados on tenen col.locats amics i familiars, en resum normalitzar la funció publica. I fulminar el cos dels Gossos

#1 El peluquin de Ximo Puig, mi ciudad, 03/10/2019 - 03:57

75 años es algo temporal no?

#1.1 Coque, El Centro de Tabarnia, 03/10/2019 - 11:18

Eso mismo he pensado yo al leer la noticia