Publicitat
Confidencial · 17 d'Abril de 2019. 00:23h.

Nou cop de porta de la UE

"No tenen dret a violar la Constitució"

Nou cop de porta de la UE

Imatge de la seu de la Unió Europea a Brussel·les

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, va realitzar fa uns dies un nou intent per comprovar si podia aconseguir alguna concessió de la Unió Europea (UE) pel que fa a la ferma postura comunitària contra el projecte independentista català. Bosch havia preguntat si la UE "mantindrà el seu silenci" davant de la crisi a Catalunya.

Tanmateix, la resposta del vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans no deixa cap espai al dubte: "Espanya és un Estat membre de la UE on impera l'Estat de dret. Si hi ha un problema amb la Constitució espanyola, tenen tot el dret a lluitar políticament per canviar la Constitució. No has d'estar d'acord amb ella, però a una democràcia (...) simplement no tens dret a violar la Constitució".

Segons Timmermans, l'actual Govern espanyol "ha obert clarament una porta al diàleg", afirmant que Espanya "no pot ignorar la Constitució". També ha assegurat que "els drets i la democràcia s'apliquen plenament a Espanya", i que "l'única manera de procedir és que s’obri un diàleg a Espanya al marc de l'Estat de dret i la Constitució espanyola per trobar un compromís sobre el tema de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Graupera, Vielha, 17/04/2019 - 14:06

Ja van 11 rebutjos. I no serà suficient perquè el tornaran a intentar i tornaran a deixar el nom de Catalunya per terra. I és que reconèixer que ha estat una manipulació emocional i una estafa acaba amb tots posant a buscar feina sense haver treballat mai....