Publicitat
Confidencial · 23 de Juliol de 2019. 00:35h.

Obsessió lingüística

Control de l'idioma dels nens al pati

Obsessió lingüística

Cartell defensant la immersió lingüística a Catalunya

L'actual obsessió dels sectors més fanàtics del radicalisme independentista català per donar-li un caràcter gairebé etnicista a la llengua, està produint una situació insòlita i sense precedents, ja que des del Govern de la Generalitat i d'entitats afins s'ha arribat a considerar un problema fonamental per a Catalunya la llengua que a hores d’ara utilitzen els escolars catalans durant els seus jocs a les escoles.

En aquest sentit, des d'aquestes terminals lingüístiques de la Generalitat fins i tot s'ha parlat d’una "emergència lingüística". Concretament, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha assegurat: "Estem en una situació d'emergència lingüística. [...] No ens estem jugant la pervivència d'una llengua, sinó la cohesió social de la societat". És a dir, que la llengua que els nens utilitzen durant els seus jocs a l'escola posa en perill "la cohesió social de la societat" catalana.

Fonts de diversos àmbits polítics i socials catalans, fins i tot alguns propers a l'independentisme, consideren totalment fora de lloc que en l'actual situació de Catalunya, amb importants problemes econòmics, socials i polítics, es dediquin esforços i recursos a l’anàlisi i control lingüístics dels nens als patis escolars. S'afegeix que aquesta situació evoca plantejaments que podrien relacionar-se amb obsessions totalitàries i etnicistes molt semblants a les que es van plantejar durant els períodes més foscos d'Europa.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 M, Sabadell, 23/07/2019 - 16:57

Dicen que el siguiente paso será el comprobar si los niños, cuando van a hacer sus necesidades, lo hacen en castellano o en catalán.

#6 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 23/07/2019 - 14:11

durante estos 40 años de totalitarismo catalanista han invertido miles de millones de nuestro dinero en imponer el catalán y por fin lo han conseguido, han conseguido que deje de ser la lengua de los catalanes para convertirse en el certificado de pertinencia a un grupo étnico ficticio: el de los "verdaderos" catalanes según su dogma

#5 Menjamela Grandi, Anapurna, 23/07/2019 - 13:58

Nuestros gudaris no descansan. Ved aquí a Alonso-Cuevillas y las terribles "torturas españolas":
https://www.esdiario.com/39470955/La-sonrojante-queja-viral-muy-cursi-del-diputado-abogado-de-Puigdemont.html

#4 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 23/07/2019 - 12:32

Yo les hago trabajo gratis y sale màs barato. Calafell, al vespre, parque-jardin lleno de futuros catalanes y futuras buenas musulmanas. Hablan en español. Salida de cursos de catalàn para buenas musulmanas y entre ellas hablan àrabe o tamazigh, el català para el aula. A los incultos analfabetos de TV3, esto es un bon preu.por.la.feina feta.

#3 Protágoras, bcn.España, 23/07/2019 - 11:41

La lengua es el talón de Aquiles del etno-nacionalismo. Es el instrumento de dominación (mediante la asimilación) que permite al 35% mantener el control económico, político y tener sometido y discriminado al 55%. Con libertad lingüística perderían el poder político y las decenas de miles de enchufes que disfrutan. Por eso es vital para ellos.