Publicitat
Confidencial · 14 de Febrer de 2020. 00:15h.

Obstacle per al tripartit

La incompatibilitat Junqueras-Iceta

Obstacle per al tripartit

Oriol Junqueras i Miquel Iceta en una imatge d'arxiu

L'opció d'un tripartit després de les properes eleccions catalanes, format per Esquerra, els comuns d’Ada Colau i el PSC, sembla cada vegada més problemàtica. I un dels problemes, segons fonts tant dels socialistes catalans com d'Esquerra, és la tensió política, i fins i tot personal, que existeix entre els seus dos màxims dirigents, Miquel Iceta i Oriol Junqueras.

Així, Junqueras no amaga la seva hostilitat cap a Iceta, com es desprèn d'aquestes recents declaracions del líder d'ERC: "Hi ha persones que saben que som absolutament innocents dels delictes pels quals hem estat condemnats i que, malgrat conèixer-nos des de fa molt de temps o han guardat silenci o han aplaudit la nostra presó”, va dir al·ludint el PSC i Iceta.

I després, Junqueras va insistir als seus plantejaments, ja amb més claredat, i es va referir directament al líder del PSC, afirmant: “Hi ha una diferència molt clara, i és que a mi el senyor Pedro Sánchez no em coneixia de res, però el senyor Miquel Iceta sí. I per tant si algú sap que sóc innocent, jo i els meus companys, és precisament el que més ens coneix”. Amb aquestes relacions polítiques i personals, el projecte del tripartit sembla molt complicat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat