Publicitat
Confidencial · 24 d'Abril de 2015. 00:25h.

Ofensiva exterior: perdre el temps

Nova topada amb la indiferència internacional

Ofensiva exterior: perdre el temps

Homs, amb el secretari d'Afers Exteriors, Roger Albinyana

El president Mas ha iniciat una nova ofensiva per promocionar el procés sobiranista a l'exterior. En aquest cas, es tracta d'explicar que les eleccions del 27 de setembre han de ser plebiscitàries, és a dir, equivalents a un referèndum, perquè l'administració central de l'Estat s'ha negat a negociar sobre la consulta.

L'acció exterior del Govern sobre el procés està dirigida pel conseller de Presidència i portaveu de l'Executiu català, Francesc Homs, i fins ara no ha aconseguit resultats positius. La Unió Europea (UE), principal objectiu, ha expressat de manera reiterada la seva oposició al fet que una Catalunya independent segueixi dins de la Unió.

Especialistes en dret internacional expliquen que l'absència d'un referèndum pactat amb l'administració central és el principal obstacle a un suport exterior. Aquesta situación fa inviable que la nova iniciativa de Mas aconsegueixi els seus objectius, perquè difícilment farà canviar l'opinió contrària existent a l'estranger contra qualsevol forma de decisió que no sigui un referèndum. A més, la llei catalana d'acció exterior ha estat suspesa després que el Govern de Madrid la recorregués davant del Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Xipolleig, Barcelona, 24/04/2015 - 14:58

És una collonada parlar ara mateix del que opinen les diplomàcies internacionals, que acostumen a actuar davant fets consumats.
Ja entenc Rius que de tant en quant has d'anar alegrant a la parròquia extremista espanyola.amb aquestes notes de " qualitat ".

#5 BEJOTA, BCN, 24/04/2015 - 12:56

La ANC falla en su pronóstico

La independencia no llegará en Sant Jordi
Finalmente no hay independencia, ni intento de declaración unilateral, ni nada, y los partidos soberanistas están sumidos en una pugna electoral

#5.1 BEJOTA, BCN, 24/04/2015 - 12:57

TANT COMPLICAT ÉS ACEPTAR EL RESULTAT DEL 9-N ?

#4 Ramon, Barcelona, 24/04/2015 - 09:36

Que les eleccions al Parlament siguin plebiscitàries és una altra trampa de l'independentisme. En un referéndum (plebiscit) la regla és "un home un vot", en unes eleccions autonòmiques el vot de les comarques val molt més que el vot dels barcelonins.

#4.1 Peret II, Barcelona, 24/04/2015 - 13:15

#4

Totalment d'acord amb tu

#3 Pepito, Barataria, 24/04/2015 - 08:35

jejeje incansabel el Rius.
En que es mesura l'exit?

Deix de fer el ridicul, ningu espera que ca pais es posicioni publicamente en favor d'un territori que pertnay a un altre Estat. Pero el maximi que a aconseguit l'estat espanyol es que diguin que es un afer intern.

#2 Pepet, Sabadell, 24/04/2015 - 06:59

"LES COSES BEN FETES NO TENEN FRONTERES, LES COSES MAL FETES NO TENEN FUTUR"; sembla que el President Mas ha oblidat el que la mateixa Generalitat va dir. De moment 4 anys perdent el temps, mal gastant els diners públics i sense governar. És normal que cap país consideri seriosament el procés.