Publicitat
Confidencial · 23 de Juliol de 2019. 00:20h.

Ofensiva radical a JxC

Pretenen recuperar la influència perduda

Ofensiva radical a JxC

Quim Torra, Laura Borràs i Míriam Nogueras, durant un acte de Junts per Catalunya

Els grups més ultres de l'independentisme català estan intentant engegar una ofensiva a l'interior del PDECat i de la seva marca electoral, Junts per Catalunya (JxC), per tal de fer front a situacions que consideren com a una traïció a l'anomenat "mandat democràtic de l'1 d'octubre", que han culminat amb el pacte de JxC amb el PSC -"els carcellers del 155"- per repartir-se la poderosa Diputació de Barcelona.

En qualsevol cas, la situació és confusa, segons fonts de JxC, atès que alguns dels grups que estan promovent aquesta ofensiva radical són afins a Puigdemont, que va donar la seva aprovació al pacte de la Diputació. Tanmateix, no hi ha dubtes pel que fa al president Torra, que, encara que totalment desconcertat, està donant un suport total als col·lectius de JxC que impulsen aquesta campanya de caràcter radical.

Les mateixes fonts indiquen que aquesta ofensiva interna s'està engegant també per la constatació pels principals dirigents del sector més radical de la seva progressiva pèrdua d'influència tant al PDCat com a JxC. De fet, segons aquestes fonts, aquestes maniobres tindrien com a principal objectiu, la tornada a un escenari que permetés els grups més radicals el control de la situació del món exconvergent, actualment a una fase gairebé de descomposició.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat