Publicitat

Crítiques de passivitat sobre la pobresa

On és el Govern?

Imatge d'una reunió de l'actual Govern de la Generalitat

Aquests dies ha tornat a posar-se de manifest que la realitat de Catalunya va per una banda i el Govern per una altra. És a dir, mentre que al territori català s'estan produint situacions de greu precarietat social, l'Executiu que presideix Quim Torra es dedica, bàsicament, a qüestions relacionades amb el seu projecte independentista, un projecte que, a més, està totalment enfonsat.

En aquesta línia, i cuandoTorra ha anunciat l'eventualitat d'una propera convocatòria electoral, llavors el Govern sí que ha presentat un projecte de pressupostos de la Generalitat. En qualsevol cas, la presentació del projecte ha permès que la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social ressalti el contrast entre la realitat i l'actuació de l'Executiu de Torra.

Així, la federació ha considerat “insuficient” la partida pressupostària dedicada a la renda garantida de ciutadania, la infància i l'habitatge, és a dir, les qüestions que més preocupen el conjunt de la societat catalana. Entre d’altres problemes, es destaca que la inversió prevista per a habitatge és un 1,5% del total de pressupost, mentre que la mitjana a Europa és del 15%. I que al desembre del 2019, segons xifres de l'Institut d'Estadística de Catalunya, el 21,3% de la població catalana es troba en risc de pobresa.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 17/02/2020 - 12:53

"On és el Govern...?"
¿Cuando no estan en Montserrat cantando el Virolai...? pues en Menorca, la Cerdaña... que esto de la independencia es muy duro...

"Crítiques de passivitat sobre la pobresa"
¿La pobreza...? ¿pero eso tiene algo que ver con el prusés...?¿TV3 ha dicho algo de esto...?¿los pobres hablan catalán...?