Publicitat

Caldria auditar els anys del procés

On són els diners?

Imatge de l'habitatge llogat per Puigdemont a Waterloo (foto ‘L’Echo’- Kristof Vadino)

Els conflictes protagonitzats aquests dies per funcionaris de la Generalitat tenen el seu origen al fet que l'administració catalana, al contrari que la resta de comunitats autònomes de l'Estat, no ha revertit les importants retallades dels serveis públics que va aplicar quan va començar la crisi econòmica, mitjançant una política d'austeritat decidida, bàsicament, per Artur Mas durant el seu període de president de la Generaliat.

Aquesta situació provoca que sectors sindicals i econòmics es preguntin per la raó que la Generalitat no hagi pogut afrontar les inversions públiques que haurien evitat la degradació dels serveis socials dependents de l'administració catalana. I, d'entrada, fan referència als nombrosos casos de corrupció que s'han produït durant aquests últims anys, com el 3%.

Però no només és un problema de corrupció, sinó també de les importants despeses ocasionades pel desenvolupament del procés independentista. Aquestes fonts diuen que és demoladora la imatge que no hi hagi diners per al sector sanitari, l'ensenyament, els bombers o els Mossos d'Esquadra i, alhora, es puguin finançar estructures com les delegacions a l'exterior o l'aparell independentista de Waterloo, entre d’altres qüestions. Potser, diuen, una auditoria independent podria respondre moltes preguntes.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/12/2018 - 18:49

¿Que dónde está el dinero? Pues cuando no hay registro oficial de las cosas piensa lo peor: dilapidado en fiestas de los señoritos separatistas, repartido entre amiguetes y grupos y asociaciones de amiguetes, y en el bolsillo de más de uno de los que tanto se han envuelto con la banderita tan estrellada como la republiqueta. El prusés corrupgente

#2 M, Sabadell, 04/12/2018 - 13:02

Es incuestionable que la vaca no da para todo, por lo tanto es evidente que el dinero que se destina a embajadas, sueldos y mamandurrias varias, no va a sanidad ni educación ni a servicios útiles para los ciudadanos.
Está claro que dinero hay suficiente, el problema so las prioridades absurdas e inútiles a las que se destina, obviando lo esencial.

#1 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 04/12/2018 - 01:29

Auditoria també dels processos selectius dels darrers anys per accedir a la funció pública i la feina efectiva que desenvolupen molts tècnics que operen com autèntics testaferros, signant informes de contractació per afavorir els amiguets del polític de torn. Hi ha xiringuitos on s'externalitza amb aquest sistema prop del 100% del treball tècni