Publicitat
Confidencial · 17 de Juny de 2019. 00:10h.

“Operació d'Estat”?

Els 'comuns' donen alcaldies a ERC

“Operació d'Estat”?

Imatge d'arxiu d'Ada Colau

Tot i ser minoritaris a Barcelona, tant en vots com en escons, els independentistes pretenien controlar l'alcaldia de la capital catalana. Com la iniciativa de Manuel Valls de cedir a Ada Colau els vots que li calien per mantenir-se com a alcaldessa va impedir  Ernest Maragall ser alcalde de la ciutat, l'independentisme ha difós una nova fake news: hi ha hagut una "operació d'Estat" perquè els independentistes no controlin l'alcaldia barcelonina.

Aquest invent de Maragall, secundat després pel seu partit, Esquerra, per Junts per Cataunya, i per la portaveu del Govern, Meritxell Budó, a més del president Torra, queda desmentit pels fets: els comuns han arribat a acords amb el partit d'Oriol Junqueras a bastants ajuntaments catalans, alguns d'ells molt importants, perquè l'alcalde sigui el candidat d'Esquerra.

L'estratègia independentista per a aquesta fase del seu projecte, marcada pel final del judici pels fets que van culminar amb la declaració d'independència de Catalunya del 27 d'octubre del 2017, comptava amb el control de l'alcaldia de Barcelona. El cop de Valls als projectes de l'independentisme ha estat molt fort. I aquesta és la causa de la histèria que el fracàs de l'ofensiva per dominar l'Ajuntament de la capital catalana ha provocat als independentistes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat