Publicitat

Per catalanistes i constitucionalistes

Oportunitat perduda

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària del Parlament de Catalunya

L'actual fase de descomposició del bloc independentista català, que ha estat l'impulsor del procés sobiranista, no està sent aprofitada ni pel catalanisme ni per l’espanyolisme constitucionalista. Fonts catalanistes lamenten que aquesta situació pugui provocar una nova majoria independentista al Parlament després de les properes eleccions catalanes.

Aquestes fonts afegeixen que l'intent de reconstrucció d'una alternativa catalanista sòlida i solvent està encara a una fase molt incipient, i és gairebé impossible que els contactes i negociacions que s'estan produint entre diversos sectors d'aquest àmbit hagin tingut un resultat positiu quan arribi la propera convocatòria electoral a Catalunya.

I pel que fa al constitucionalisme espanyol a Catalunya, la realitat és que la passivitat de Ciutadans després de guanyar les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017, va provocar una considerable desmobilització d’aquest sector, la qual cosa planteja unes expectatives negatives de cara a les eleccions. De fet, sembla que Ciutadans perdrà una part del seu espai de votants a favor de PSC.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Chris, Lleida, 24/07/2019 - 16:59

La situació és greu, i és en aquests moments quan han de demostrar què el sou que tenen és el merescut. Però la situació se'ls fa massa gran a tots aquests. És una vergonya la decadència política dins el parlament (i de la resta del territori)