Publicitat

'Fake news' contra el desbloqueig

Pacte amb Rajoy?

Imatge d'arxiu del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy

Aquests dies està circulant la idea que podria existir un cert pacte entre l'entorn de Puigdemont i l'administració espanyola per propiciar una sortida de l'actual bloqueig polític i institucional de Catalunya, una sortida que es produiria mitjançant la investidura al Parlament d'un candidat independentista que estigui judicialment net.

Els dos fets que avalarien el suposat pacte són la negativa de Govern espanyol a recórrer contra la delegació de vot de Puigdemont i Comín, i les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en el sentit que el referèndum de l'1-O del 2017 no es va finançar amb diners públics. La contrapartida seria la investidura d'un candidat acceptat per la Moncloa.

Tanmateix, fonts del PP neguen que hi hagi un pacte d'aquest tipus, i atribueixen la difusió d'aquesta tesi a un intent de boicotejar qualsevol aleternativa que pugui propiciar un desbloqueig de la situació i evitar així una nova convocatòria electoral. La conseqüència que la conjuntura actual es mantingués fins al proper dia 22 seria la repetició de les eleccions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat