Publicitat
Confidencial · 20 de Juny de 2019. 00:00h.

Pactes amb els "carcellers"

Acords d'ERC i JxC amb el PSC

Pactes amb els "carcellers"

Miquel Iceta amb Jaume Collboni, durant un acte electoral del PSC

Arran del pacte entre els comuns i el PSC, que juntament amb tres vots de regidors independents de Ciutadans, liderats per Manuel Valls, va lliurar l'alcaldia de Barcelona a Ada Colau, i va evitar que fos alcalde el candidat d'Esquerra, Ernest Maragall, l’independentisme català ha engegat una campanya molt intensa contra aquest pacte amb els "carcellers". Es tracta d'una al·lusió al PSC, pel suport socialista a l'aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució, després de la declaració d'independència del 27 d'octubre del 2017.

En aquest sentit, fins i tot el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, ha parlat de "pactes inacceptables", per donar suport a aquesta campanya. Torra es referia a l'acord entre el PSC i Junts per Catalunya (JxC) contra Esquerra a Santa Coloma de Farners, un acord que les seves  pressions van aconseguir impedir finalment. Tanmateix, el president Torra no tenia en compte que, al conjunt de Catalunya, el seu partit, JxC, ha pactat - "un pacte inacceptable", segons opina ell mateix- amb els "carcellers" del PSC a 24 ajuntaments catalans.

I els dirigents d'Esquerra, que s'han indignat per l'acord de Barcelona entre Colau i els "carcellers", tampoc haurien d'oblidar que el partit d'Oriol Junqueras ha arribat a pactes amb aquests mateixos "carcellers" a 16 ajuntaments de Catalunya. A més, en alguns casos es tracta de municipis importants, com a Figueres, Tàrrega o Sant Cugat. En aquesta última ciutat, el pacte d'ERC amb el PSC va impedir JxC, que havia estat la llista més votada, mantenir l'alcaldia.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat