Publicitat
Confidencial · 9 d'Abril de 2020. 00:00h.

Pactes de la Moncloa?

Junqueras, contra la proposta

Pactes de la Moncloa?

Els signants dels pactes de la Moncloa, després de la signatura, el 25 d'octubre del 1977

El Govern del PSOE ha llançat la proposta d'una nova edició dels pactes de la Moncloa, que van servir parcialment per realitzar la transició espanyola del franquisme a un sistema parlamentari. Aquesta iniciativa serviria per afrontar la greu situació que deixarà al conjunt de l'Estat l'actual emergència sanitària provocada per l'epidèmia del coronavirus.

Ara per ara, el partit que, segons totes les enquestes serà majoritari electoralment al futur a Catalunya, Esquerra, és contrari a aquest plantejament. El líder de la formació, Oriol Junqueras, i els dirigents del seu entorn, consideren que aquesta proposta és, de fet, el llançament d'una futura gran coalició a Espanya entre el PSOE i el PP.

La direcció d'Esquerra té por que una coalició d'aquest tipus engegués una ofensiva contra l'autogovern de Catalunya. I a més, creu que amb el PP a la coalició de Govern de l'Estat seria impossible l'aplicació de les importants mesures de política social que caldran per reforçar les estructures danyades per la pandèmia.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 VRaptor, Alicante, 09/04/2020 - 01:05

Ante los posibles pactos de Estado, o de la Moncloa, como se les quiera definir, no creo que el temor de ERC sea una intervención en el autogobierno catalán, sino la formación de un Estado menos permisivo con veleidades secesionistas, insultos al poder Judicial y al continuo desprecio para el conjunto de catalanes que no participen en sus ideas.