Publicitat
Confidencial · 12 de Febrer de 2018. 00:03h.

Parlament: lletrats dividits

El seu dictamen no soluciona res

Parlament: lletrats dividits

El lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, en una imatge d’arxiu

La insistència de l'expresident Puigdemont a utilitzar una via il·legal per ser investit president de la Generalitat, i l'intent del president del Parlament, Roger Torrent, de no caure en cap vulneració de la llei i, alhora satisfer les exigències de Puigdemont, han provocat la ruptura de la unitat dels serveis jurídics de la cambra legislativa catalana.

Així, ara ja se sap que el retard de l'esperat dictamen dels lletrats sobre la situació del bloqueig del Parlament s'ha degut a una important divisió entre ells, molt pressionats des de sectors diversos. La conseqüència és que el dictamen només concreta que, al seu parer, no s’ha iniciat el compte del termini de dos mesos per a l'eventual convocatòria de noves eleccions.

A partir d'aquesta conclusió, els lletrats es limiten a deixar el possible desbloqueig en mans del president de la cambra, Roger Torrent, i en el text de la futura sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs que va presentar el Govern de l'Estat contra la convocatòria del ple parlamentari que havia de votar la proposta d'investidura de Puigdemont, i que va ser suspès per Torrent. Per tant, el servei jurídic del Parlament se suma a les víctimes del procés sobiranista.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat