Publicitat
Confidencial · 26 de Gener de 2018. 00:25h.

Patriotes a les clavegueres

Dencàs i Badia van fugir per elles el 1934

Patriotes a les clavegueres

Miquel Badia, a l'esquerra, i Josep Dencàs

L'independentisme ridiculitza aquests dies les inspeccions antiterroristes de les forces de seguretat a les clavegueres, assegurant que es busca l'expresident Puigdemont perquè no es presenti al Parlament durant la sessió d’investidura. Fins i tot a TV3 se li va preguntar sobre aquesta possibilitat al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo.

Tanmateix, la utilització de les clavegueres no seria una novetat per als patriotes catalans, ja que el 6 d'octubre del 1934, després de la proclamació -i posterior fracàs- de la república catalana per Lluís Companys, tant Josep Dencàs, conseller de Governació, com a Miquel Badia, cap superior dels serveis tècnics de la Comissaria General d'Ordre Públic, van fugir per les clavegueres de Barcelona.

Dencàs, d'Esquerra, i Badia, d'Estat Català, dos dels impulsors de la proclamació de la república catalana, van fer crides de petició d'ajuda a l'independentisme català davant de l'ofensiva dels efectius militars dirigits pel capità general de Catalunya, el general Domingo Batet. Quan Companys va fer marxa enrere, Dencàs, Badia i altres, van escapar per les clavegueres. Inicialment, es van exiliar a França.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Lluis, Barcelona, 26/01/2018 - 15:23

La historia es repeteix i la qualitat dels protagonistes desmillora en cada generació...aquells encara van tenir de circular per les clavagueres olorant les seves propies miseries... els d'ara mes covards i mes detestables s'hostatgen en hotels belgues i potser encara ho paguen amb els diners que ens han robat. Caçar-los serà acte de patriotic

#1 Capit@n España, Barcelonistán, 26/01/2018 - 07:54

.......Desprès de França és van exiliar a la Italia de Mussolini...Està tot dit.

#1.1 un musclu, bcn, 26/01/2018 - 10:28

Nomes cal veure el look d en Dencas