Publicitat

Diversos dirigents esperen el seu moment

PDECat-JxC: tensions

Els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El cop d'autoritat de Puigdemont amb l'absorció del PDECat per Junts per Catalunya (JxC) no ha pacificat l'espai social i polític exconvergent, on segueixen produint-se tensions entre els sectors més radicalitzats -que compten amb el suport clar de Puigdemont- i els que mantenen posicions més moderades. En aquest sentit, la situació segueix donant mostres d'una certa volatilitat política.

Així, dirigents que a més són membres de Govern de la Generalitat que presideix Quim Torra, intenten actualment marcar perfil propi, en el marc de les pugnes pel control del món neoconvergent. És el cas de Miquel Buch o Damià Calvet, que mantenen algunes aspiracions en aquest sentit. Les dificultats per destitur Buch indiquen que compta amb suports.

De la seva banda, Artur Mas també està maniobrant, a l'espera que acabi, el 23 de febrer del 2020, la seva inhabilitació per ocupar càrrecs públics. A la seva òrbita es mou Àngels Chacón, tot i que l'expresident manté també una bona relació amb Buch i Calvet. Mentrestant, Puigdemont, conscient d'aquests moviments, intenta controlar la situació, i ara per ara ho està aconseguint.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat