Publicitat

Volen imposar el català contra el castellà

Per nassos

Pancarta d'una manifestació a València, al juny del 2018

La llengua catalana és un dels eixos del procés independentista, i algunes recents polèmiques sobre la convivència entre el català i el castellà a Catalunya indiquen que l'independentisme, després que el seu projecte polític i institucional hagi fracassat ja totalment, pretén utilitzar l'escenari lingüístic com a un mètode per mantenir en el futur la tensió independentista i l'enfrontament amb l'Estat.

Aquesta línia és la que reflecteix el plantejament de la diputada al Parlament de Junts per Catalunya i alcaldessa de Vic, Anna Erra, en el sentit d'encoratjar els ciutadans que no parlin en castellà, sinó en català, fins i tot quan es dirigeixin a “persones que, pel seu aspecte físic o pel seu nom, no semblen catalans”. Aquesta posició ha estat avalada per la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, que ha engegat el programa No canviïs de llengua, i per la directora general de política lingüística, Ester Franquesa

Es tracta d'un intent de prescindir de la realitat multilingüística de Catalunya, per  imposar un totalitarisme idiomàtic basat a la utilització exclusiva de la llengua catalana. Aquests plantejaments de supremacisme lingüístic estan continguts al manifest del denominat grup Koiné que, entre d’altres qüestions, defensa que a una Catalunya eventualment independent l'única llengua oficial hauria de ser el català, obviant la realitat lingüística catalana.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Joanet, Bcn, 19/02/2020 - 21:10

"La lengua fue siempre compañera del imperio".
"De ahora en adelante todas las Reales Órdenes se sustanciarán en castellano"
"De ahora en adelante tanto los protocolos notariales como la contabilidad de las empresas se sustanciarán en castellano"
"Que se consiga el efecto sin que se note el cuidado"
En vols més ? Para el cova....

#3 un musclu, bcn, 19/02/2020 - 11:20

ara toca el bilinguismes Catala-Urdu, som aixi de moderns

#2 Capit@n España, Purgandus Pópulus !!!, 19/02/2020 - 11:13

A Catalunya no ens fa falta cap Corona Virus ni cap virus de la Grip Aviar ja tenim el Virus Koiné. Hehehehehe

#1 Ramon, Barcelona, 19/02/2020 - 10:26

Tinc la impressió que cada vegada anem pitjor. S'ha d'aconseguir que aquests independentistes surtin del poder, i que poguem tornar a la normalitat convivencial que hem gaudit sempre. La lluita contra el castellà només aconseguirà que el català sigui vist com una llengua antipàtica per molts.

#1.1 Tabarnés puro, Barcino, 19/02/2020 - 11:25

Efectivamente. Yo que soy bilingüe pero mi lengua materna es el castellano he reducido mi uso social del catalán a mínimos y a mis hijos les hablo exclusivamente en castellano, corrigiéndoles los errores y las palabras que se les escapan. Hoy en Cataluña la Libertad habla en Castellano.

#1.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/02/2020 - 15:53

Es peor que eso Ramon, se conseguirá que sea vista como una lengua de imposición, una lengua dictatorial, Con todos los perjuicios que eso conllevará. Pero en su ceguera fanática no se dan cuanta, o si se dan les importa una mierda. Su actuación es como la de Franco en sus tiempos. Son franquistas lingüísticos.