Confidencial · 3 d'Abril de 2020. 00:05h.

Per protegir Joan Carles I

El PSOE també vota amb Vox y PP

Per protegir Joan Carles I

El Rei emèrit, Joan Carles I, amb el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez

Els dirigents del PSOE solen acusar el PP i Ciutadans de donar oxigen polític a Vox mitjançant els seus pactes, a diversos nivells, amb el partit que lidera Santiago Abascal. De fet, els socialistes han defensat sempre l'opció que s'arribi a un acord entre totes les formacions polítiques per establir un cordó sanitari contra Vox, és a dir, per aconseguir la marginació d'aquesta formació, mitjançant el mètode d'evitar qualsevol tipus d'acord amb ella.

Tanmateix, la direcció del PSOE s'oblida dels cordons sanitaris quan es tracta de defensar a la monarquia espanyola. I els socialistes han votat en contra de la proposta que es creï al Congrés una comissió d’investigació sobre les finances del Rei emèrit, Joan Carles I, després de l'últim escàndol de corrupció que ha afectat el pare de l'actual cap de l'Estat.

La proposta va ser plantejada a la Mesa del Congrés per ERC, PNB, JxC, EH-Bildu, CUP, Compromís i BNG, i només va ser secundada per Podem. Els representants de PSOE, PP i Vox van votar en contra. Fa diverses setmanes, aquesta triple aliança ja va rebutjar la sol·licitud d'obrir altres dues comissions sobre els negocis del Rei emèrit, quan van aparèixer les primeres notícies sobre l'afer de les milionàries comissions de l'Aràbia Saudita per la construcció de l'AVE. És a dir, quan es tracta de mantenir a l’opacitat un presumpte cas de corrupció al més alt nivell de l'Estat, els socialistes passen dels cordons sanitaris.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat