Publicitat
Confidencial · 26 de Juliol de 2019. 00:50h.

Perill per a Puigdemont

La sentència podria revifar l'euroordre

Perill per a Puigdemont

Puigdemont, amb Ponsatí, Comín i d’altres dirigents independentistes, a Waterloo

Algunes fonts judicials diuen que, quan es difongui pel Tribunal Suprem la sentència del judici als dirigents independentistes jutjats per l'intent d'aplicar el projecte independentista durant la tardor del 2017, la qual cosa s'espera que passi després d’aquest estiu, és probable que es plantegi alguna iniciativa judicial pel que fa a Puigdemont i la resta de dirigents independentistes que van fugir a l'estranger per evitar l'acció de la justícia.

En concret, aquestes fonts opinen que una possibilitat és que l'euroordre contra aquests processats fugits revifi, atès que, si la sentència és condemnatòria -com es preveu-, els seus raonaments i qualificacions dels delictes podrien aportar nous arguments per fonamentar les bases jurídiques que permetin una nova petició a les autoritats judicials estrangeres. Cal recordar que el magistrat instructor del cas, Pablo Llarena, va trobar dificultats a l’estat alemany de Schleswig-Holstein, a Bèlgica i a Gran Bretanya, on es troba -a Escòcia- l'exconsellera Clara Ponsatí.

D'altra banda, afegeixen aquestes mateixes fonts, les últimes decisions del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg i del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre algunes denúncies presentades pels independentistes jutjats han estat rotundament contràries a les seves peticions, que s'han rebutjat totalment, la qual cosa també podria influir per aconseguir aquest cop una resolució favorable als plantejaments de l'euroordre.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Miguel Ángel Marqués Lazaro, Malaga, 27/07/2019 - 10:54

Si los catalanes separatistas fuesen realmente inteligentes y hubiesen estudiado de verdad, no podrían ser separatistas. Al rechazar ser Españoles están demostrando un analfabetismo histórico y no estar en la realidad de porque España atrae a millones de extranjeros que vienen a disfrutar y aprender Español. A nadie le interesa aprender catalán.

#1 Gerard de sarria, SARRIA, 26/07/2019 - 23:07

I pim pam... A la pressió.. Oi makus...