Publicitat
Confidencial · 5 de Juny de 2019. 00:30h.

Però, què fan a Madrid?

JxC, sense grup al Congrés

Però, què fan a Madrid?

Laura Borràs, diputada de Junts per Catalunya al Congrés (foto: JxC)

Després de les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril, Junts per Catalunya (JxC) ha tornat a quedar-se sense grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, com ja va passar durant l'anterior legislatura. A més, l'aritmètica parlamentària del Congrés sorgit de lles eleccions del 28-A esdevenen irrellevant JxC per a les decisions importants que pugui prendre la cambra legislativa de l'Estat a partir d'ara.

Aquesta situació ha provocat que alguns sectors de JxC s'estiguin plantejant si, atesa l'actual situació, té sentit que els diputats d'aquesta formació, la marca electoral del PDECat, controlada per l'expresident Puigdemont, estigui present al Congrés dels Diputats. Si JxC no pot impulsar les iniciatives que podria promoure si tingués un grup parlamentari propi, i a més els vots dels seus diputats són irrellevants per a la presa de decisions importants per la cambra, què fa JxC a Madrid?

De fet, gran part de les posicionies de JxC són similars a les de la CUP, que va decidir no presentar-se a les eleccions espanyoles. Un dels grups cupaires, però, Poble Lliure, no va acatar aquesta decisió i es va presentar als comicis en coalició amb d’altres sectors de l'independentisme radical, encara que no van aconseguir cap representació al Congrés. Ara, alguns col·lectius de JxC plantegen el debat de si seria més raonable assumir una actitud com a la de la CUP i no presentar-se a aquest tipus d'eleccions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Galba , Barcelona, 05/06/2019 - 14:34

Desde els temps de Quico Homs, decisius a Madrid.

#2 Tabarnés Puro, Barcino, 05/06/2019 - 11:13

Y renunciar a la paguita?! Estáis locos o qué???!!

#1 El Sifoner, Castelló, 05/06/2019 - 11:06

(..ería más razonable asumir una actitud como la de la CUP y no presentarse a ese tipo de elecciones...) Hombre seria mas coherente y les DIGNIFICARÍA mas. Porque si recibes el sueldo de parte de tu enemigo, se puede interpretar como que eres un BOTIFLER o traidor.