Publicitat

L'independentisme no troba la sortida

Pessimisme

Imatge de diverses estelades

Els principals dirigents de l'independentisme són perfectament conscients que el projecte independentista ha entrat a una fase de descomposició que és irreversible. En aquest context, els importants enfrontaments interns provocats per una divisió que ja tampoc no té solució, estan desgastant i deteriorant profundament la imatge de l'independentisme.

En aquest sentit, fonts independentistes admeten que les últimes dades difoses pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO) són un nou cop a les aspiracions de l'independentisme. A més, les dades reals sobre el descens efectiu de les posicions independentistes es desconeixen, ja que cal tenir en compte que el CEO depèn del Govern, que ha demostrat més d'una vegada que no té cap inconvenient a manipular i falsejar la realitat.

En qualsevol cas, les mateixes fonts reconeixen que la sensació majoritària a hores d'ara a l'independentisme és de pessimisme. Malgrat tot, s'intenta mantenir la ficció independentista mitjançant gestos, símbols i la fabricació de fake news, atès que ara per ara ningú amb autoritat al món independentista no reconeix de manera pública que el procés ha fracassat i que el projecte independentista és absolutament inviable.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M, Sabadell, 31/07/2019 - 12:02

Algunos no se rinden hasta que son masacrados por las circunstancias, y no son héroes ni son mártires , son simplemente estúpidos fanáticos.

#1 Protágoras, bcn.España, 31/07/2019 - 11:39

Los cuentos y las novelas tienen final, pero en la vida real hay conflictos que se prolongan en el tiempo sin visos de solución, como el saharaui, Irlanda del Norte, Israel-Palestina, o el kurdo. Tal vez al problema creado por los fanáticos nacionalistas le suceda como a esos otros conflictos; que se pudra en el tiempo sin solución.