Publicitat

L'independentisme ja només es queixa

Ploramiques

Estelades a una manifestació independentista a Barcelona

El moviment independentista català ha passat de declarar la independència de Catalunya durant la tardor del 2017, després d'una escalada de greus amenaces a l'Estat, a una situació com a l'actual, quan la missió exclusiva de l'independentisme català sembla que és simplement la queixa i la denúncia davant de qualsevol actuació de l'administració espanyola que considerin que l'afecta.

Ara, els principals dirigents independentistes es mouen exclusivament a l'àmbit de la queixa per les decisions del Tribunal Suprem; per la vigilància -totalment lògica, d'altra banda- del Govern espanyol sobre l'actuació de les ambaixades; per l'obertura d'un judici per desobediència a Torra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; per les decisions dels tribunals europeus rebutjant les peticions independentistes ...

Al marge de l'activitat consistent a queixar-se, lamentar, denunciar, criticar i rebutjar, té previst el moviment independentista català articular alguna estratègia concreta per al futur? Han elaborat els seus nombrosos dirigents algun projecte específic i viable per mantenir vives les seves reivindicacions? Són capaços de plantejar alguna alternativa que sigui aplicable, és a dir, possible?

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/07/2019 - 22:33

"Al marge de l'activitat consistent a queixar-se, lamentar, denunciar, criticar i rebutjar, té previst el moviment independentista català articular alguna estratègia concreta per al futur? " Pues claro que no Sr. Rius. La esencia del separatismo catalán es el victimismo. Y al ganado le gusta ese pienso.

#1 El Sifoner, Castelló, 17/07/2019 - 18:45

Sr, Rius. Una petición, por favor si es posible no ponga mas fotos del pasado, sobre todo en las que aparezcan banderitas, que parece que el cuento no termine y no tiene gracia. Gracias de antemano, un saludo.