Confidencial · 21 de Gener de 2020. 00:16h.

PNB: referèndum, no

"La societat espanyola no està preparada"

PNB: referèndum, no

Una 'ikurriña' al costat d'una estelada

El PNB segueix profundament distanciat del projecte independentista català, si no més del projecte basat a l'actuació unilateral i l'enfrontament amb l'Estat que defensa Junts per Catalunya, hereu de Convergència, un partit tradicionalment aliat amb els penabistes. Però des que va començar el procés, les coses han canviat.

A hores d'ara, el PNB rebutja la reivindicació prioritària (al marge de la llibertat dels seus dirigents empresonats) de l'independentisme català: el referèndum d'autodeterminació. Aitor Esteban, portaveu del grup del PNB al Congrés, ha declarat sobre el referèndum: "Crec que la solució finalment, no sé quan, acabarà sent una cosa així. Ara per ara tenim una societat complexa a la qual li agradaria votar, perquè a Catalunya també ho està demanant fins i tot gent que votaria que no. Ara bé, està preparada la societat espanyola per assumir això? No".

I quan se li pregunta si "aguantarà ERC la pressió de Junts per Catalunya", contesta: "Aguantarà el PSOE la pressió mediàtica, i la del PP i Vox? Aquí cadascú ha d'aguantar les pressions que ha d'aguantar. Jo espero que sí, i que la mesa [de diàleg entre el Govern espanyol i el català] serveixi per fer política, i per ser conscients uns i altres dels límits objectius que es donen a la situació actual, i tenir certa empatia amb les posicions dels altres. De fet, estan representant moltíssims ciutadans. Ja veurem si es comença a fer política".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 21/01/2020 - 08:55

El dia que nos dejemos de sutilezas, estos deberían estar todos en la cárcel, por corruptos, quintacolumnistas, traidores, folloneros y amigos de asesinos

#1.1 Un tal Blázquez, Lekeitio, 21/01/2020 - 15:19

Txikos majos,baskos pues,oyes.