Publicitat
Confidencial · 14 de Febrer de 2018. 00:23h.

Poca força al carrer

L'independentisme, desmobilitzat

Poca força al carrer

Una imatge de l'última manifestació de la Diada

L'independentisme ha perdut gran part d'un dels eixos que han recolzat la seva actuació durant el procés sobiranista d'aquests últims sis anys. Es tracta de la seva demostrada capacitat de mobilització al carrer, una capacitat que ha disminuït notablement des del fracàs del projecte independentista després de l'aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució.

A més, les dues organitzacions que protagonitzaven aquestes mobilitzacions, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, ja no actuen de manera unitària, i fins i tot dins de la primera d'aquestes dues plataformes les posicions sobre l'estratègia que s'ha de seguir han perdut la unanimitat que exhibien fa algun temps.

Ara, les mobilitzacions al carrer, que quan s'intenten solen fracassar pel que fa a la xifra d'assistents, estan començant a ser sustiuidas per la difusió de comunicats que, de fet, estan contribuint a fer més evident la divisió i els enfrontaments que s'estan produint a l'interior del moviment idependentista.

Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Rodejet, Barcelona, 14/02/2018 - 19:15

Des dels partits i les associacions es va demanar que la gent es desmobilitzés pensant-se que el Regne d'Espanya era una democràcia i si no hi havia mobilitzacions serien alliberats els presos polítics.
Ara cada cop hi ha més gent que ja és conscient que a la dictadura se la pot vèncer mobilitzant-se i aviat tornaran les massives mobilitzacions

#2.1 Laughter, L'H-España, 14/02/2018 - 20:22

Sí, ya estoy esperando estas mobilizaciones masivas del Frente de Juventudes... Ancianos con mochila y ancianas con pelo blanco, a imagen de su admirada Muriel Casals. Cada día se parecen más a excursiones organizadas por residencias geriátricas. Gente con rencor acumulado durante décadas que creyó llegado su momento. Ahora los conocemos.

#2.2 Rodejet, Barcelona, 14/02/2018 - 21:11

Adoctrinats per l'escola franquista. Van conèixer Espanya gràcies al franquisme.
El teu comentari sinó fos perquè a qui delata és a un ximple, adoctrinat podria semblar el d'ún líder orat.

#1 Albert, BCN, 14/02/2018 - 17:02

el 155 esta actuando como una buena medicina, eliminen las subvenciones y las movilizaciones "espontaneas" del "un sol poble catala" desaparecen que raro no?