Publicitat
Confidencial · 13 de Juny de 2018. 00:20h.

Pols de Pascal a Puigdemont

La dirigent del PDECat guanya terreny

Pols de Pascal a Puigdemont

Marta Pascal durant un acte del PDECat

La nova situació creada per l'aixecament de l'aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució està sent aprofitada per la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i el seu equip de col·laboradors, per llançar una ofensiva i recuperar dins el partit el terreny que havia perdut a favor dels sectors partidaris de l'expresident Puigdemont, que actua mitjançant Junts per Catalunya (JxC).

Fonts del PDECat asseguren que, sense provocar un enfrontament directe, Pascal i els seus partidaris han començat a no fer cap cas de les instruccions que arriben a Barcelona des de Berlín, mentre preparen el congrés del juliol del PDECat, prenent posicions per impedir que els afins a Puigdemont puguin ocupar els llocs clau del partit. A més, el diàleg que el Govern iniciarà amb Pedro Sánchez normalitza encara més les coses, el que afavoreix Pascal.

De la seva banda, el president Torra és conscient de la situació, però la realitat és que tampoc no té un control total sobre el Govern, i ni tan sols està afiliat al PDECat. Per tant, segons les mateixes fonts, està quedant al marge de la pugna, i la previsió que Puigdemont i Torra dissoldrien el PDECat dins de JxC primer, i al Moviment 1 d’Octubre després, ja no està clara.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat