Publicitat
Confidencial · 12 de Febrer de 2018. 00:10h.

Pot JxC forçar eleccions?

Hi ha fórmules sense Puigdemont

Pot JxC forçar eleccions?

L'expresident Puigdemont durant la seva estada a Brussel·les

L'expresident Puigdemont està fent un pols al conjunt de les formacions polítiques catalanes, incloses les independentistes Esquerra i el PDECat, utilitzant com a una mena de xantatge l'argument que, si no s'accepten les seves exigències, provocarà una nova convocatòria electoral.

Al marge de si unes noves eleccions beneficiarien o no Puigdemont, la realitat és que tot depèn de la decisió que prenguin Esquerra i el sector de diputats de Junts per Catalunya (JxC) que, en cas d'un conflicte obert, podria obeir la direcció del PDECat i enfrontar-se a l'expresident de la Generalitat.

Així, ERC podria intentar un pacte amb els comuns, que sembla que serien receptius, i amb el PSC. Si després es garantissin l'abstenció de Ciutadans i del PP, aconseguirien la investidura d'un candidat al Parlament per majoria simple a la segona volta. D'aquesta manera, ni hi hauria noves eleccions ni Puigdemont no aconseguiria la seva investidura.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gerard, Barcelona, 12/02/2018 - 12:43

Ni sueñen que C's esté dispuesto a colaborar con su abstención a los podemitas (que les vetaron de entrada)..Además Ciudadanos sigue subiendo. O se ponen de acuerdo los separatistas..o vamos a elecciones. Además se PENALIZA a quien lo ocasiona(claramente los de Puigdemont)