Publicitat
Confidencial · 13 de Juny de 2019. 00:21h.

Potser Sánchez 's'ha passat'

I si li calen els vots de JxC al Congrès?

Potser Sánchez 's'ha passat'

Oriol Junqueras saludant Pedro Sánchez al Congrés

El president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, molt pressionat per sectors del seu mateix partit, i per altres externs, perquè prescindeixi dels independentistes catalans a les seves negociacions per aconseguir la investidura, està passant totalment de les peticions del president Torra i del Govern, que inclou també consellers d'Esquerra.

Fonts del PSOE, però, avisen que Sánchez no té clar, a hores d’ara, que pugui aconseguir els suports que que li calen per ser investit. Cal tenir en compte que José Luis Ábalos, el número dos del PSOE i mà dreta de Sánchez, ha dit sobre aquesta qüestió que "l'alternativa a una investidura viable és la repetició d'eleccions", afegint que "les urnes també tenen memòria" , i que "els espanyols no perdonaran".
 
Per tant, segons aquestes mateixes fonts, potser Sánchez hauria de ser més prudent perquè, encara que és possible que finalment no li calguin els 22 vots independentistes (15 d'Esquerra i set de Junts per Catalunya) al Congrés per aconseguir la seva investidura, podria passar que això no fos així i que aquests vots, o part d'ells, foren imprescindibles. Potser, Sánchez creu que la investidura funcionarà com a la moció de censura contra Mariano Rajoy, oblidant que allò no va ser un vot a favor seu, sinó contra el PP.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat