Publicitat

Torra i Puigdemont comencen a dubtar

Pressió electoral

Imatge d'una votació

Després que la CUP hagi exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui ja eleccions a Catalunya, gairebé tots els partits catalans amb representació parlamentària estan a hores d’ara a favor que es faci aquesta convocatòria. L'excepció és Junts per Catalunya, la marca electoral del PDECat, que governa la Generalitat en coalició amb Esquerra.

Els socialistes, Ciutadans, PP i els comuns, són favorables a la convocatòria, i Esquerra, encara que no ho digui obertament, també. La direcció del partit és conscient que totes les enquestes solvents ho donen com a guanyador d'unes hipotètiques eleccions catalanes, i a més Oriol Junqueras i el seu equip volen trencar l'actual bloqueig institucional i polític de Catalunya, la qual cosa, al seu arer, només pot aconseguir-se mitjançant unes eleccions.

De fet, qui decideix sobre aquest afer no és Torra, sinó Puigdemont. L'expresident era fins ara contrari a les eleccions, perquè té por que l'independentisme perdi la majoria absoluta al Parlament, però està començant a pensar que potser el pas del temps rebaixi cada vegada més les expectatives electorals del PDECat, que acualmente són molt negatives. És a dir, Puigdemont està dubtant.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Albert, Blanes, 04/04/2019 - 16:11

Va valents, convoqueu eleccions que el "popla" de Catalunya está amb vosaltres... juas,juas,juas,juas.

#3 Valenti, Barcelona, 04/04/2019 - 11:16

Diuen que una majoria social els recolza, però no s'atreveixen a convocar eleccions.

#2 Agustino, Barcelona, 04/04/2019 - 10:40

Están acabados y lo saben. El fugado se acabará pudriendo en Waterloo y el Torrao se tendrá que esconder cuando deje el poder.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/04/2019 - 01:25

En una autonomía de pandereta nos pasa eso, que el desgobierno depende de un golpista fugado. Pero eso "això va democràcia". Sí, claro. Je, e, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, e, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, e, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, e, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, je, e, je, je, je, je, je