Publicitat

Davant de l'embolic judicial i polític

Pressió electoral

Col·locació de paperetes a un col·legi electoral

L'eventual convocatòria d'eleccions a Catalunya ha entrat a una fase confusa davant de la molt probable inhabilitació de Quim Torra per ocupar càrrecs públics, atès que la competència per realitzar aquesta convocatòria la té exclusivament el president de la Generalitat. A hores d’ara, la situació judicial de Torra i la seva evolució impedeixen preveure els propers passos de l'independentisme català sobre aquesta qüestió.

Tanmateix, fonts independentistes admeten que la sèrie de resolucions judicials i institucionals que estan incidint actualment sobre la situació política catalana, i especialment sobre el projecte independentista, han generat un escenari l'única sortida lògica del qual a hores d'ara sembla que és la convocatòria d'eleccions catalanes. Aquest plantejament és compartit per diverses entitats de Catalunya.

A més, encara que als moments decisius les formacions independentistes sumin els seus vots al Parlament de Catalunya per mantenir la seva actual majoria, la realitat és que la unitat de l'independentisme està totalment trencada ara per ara. Es tracta d'un altre fet que juga també clarament a favor d'un convocatòria electoral, per intentar superar l'actual bloqueig polític i institucional a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Coque, El centro de Tabarnia, 16/01/2020 - 09:28

¿Y ante la posibilidad de elección en el horizonte qué hacen los partidos constitucionalistas?
Cs en horas bajas, PSC desacreditado por sus devaneos con indepes, PP reducido a la mínima expresión.
O reaccionan y presentan un proyecto ya o va a haber muchos votos constitucionalistas que iran a la abstención y los indepes ganaran con poco esfuerzo