Publicitat
Confidencial · 9 de Novembre de 2018. 00:05h.

Pressupostos o cromos?

De Barcelona, la Generalitat i l'Estat

Pressupostos o cromos?

Colau amb Torra, al Palau de la Generalitat

Les aliances i els enfrontaments creuats entre Madrid i Barcelona entre diverses forces polítiques han vinculat d'alguna manera l'eventual aprovació dels projectes pressupostaris de l'Estat, de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. El joc de pressions i equilibris ha fet que les negociacions sobre els tres projectes hagin esdevingut un gran embolic.

Així, Ada Colau exigeix Torra que, per donar suport als pressupostos de la Generalitat, els independentistes han de votar a favor dels comptes de l'Ajuntament de Barcelona. A més, els comuns del Parlament també pressionen els independentistes perquè donin suport al projecte pressupostari del Govern espanyol, un projecte elaborat conjuntament amb la direcció de Podem, referent dels comuns fora de Catalunya.

Aquesta complicada situació també afecta el PSC, que demana als independentistes que votin al Congrés a Madrid a favor del projecte de Pedro Sánchez, perquè el partit d'Iceta doni eventualment el seu suport als pressupostos del Govern de la Generalitat. Igualment, el suport de Podem al pressupost del Govern del PSOE implica que el PSC hauria de donar suport al projecte de pressupost d'Ada Colau, el referent català de Podem, a l'Ajuntament de Barcelona.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat