Publicitat

Sánchez no ha aixecat cap control

Primera falsedat

Imatge d'arxiu del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez

El Govern del PSOE ha intentat apuntar-se un tant dient que aixecava una part del control sobre els comptes de la Generalitat. Tanmateix, és fals, perquè tant la intervenció general de les finances com el control al qual es refereix ara l'Executiu de Pedro Sánchez, es van aixecar automàticament quan es va constituir el nou Govern de la Generalitat.

El ministre d’Hisenda del PP Cristóbal Montoro va exigir una justificació mensual de despeses a la Generalitat el novembre del 2015, una mesura que està prevista a la normativa del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), i que segueix en vigor, perquè no està afectada per l'aplicació de l'article 155.

Davant de la dinàmica de l'independentisme, al setembre del 2017 Montoro va fer setmanal la justificació de les despeses, i a més va ordenar als bancs no fer cap pagament a la Generalitat sense autorització d'Hisenda. Ambdues mesures, que són les que Sánchez diu que ara ha aixecat com a un gest de bona voluntat, es van incloure després dins de la intervenció general prevista pel 155 mitjançant un acord entre el PP i el PSOE. Per tant, van deixar d'estar en vigor quan es va aixecar el 155. No hi ha hagut cap gest del PSOE.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat