Publicitat
Confidencial · 15 de Març de 2019. 00:18h.

Problema per a Pedro Sánchez

L'ofensiva de Puigdemont al PDECat

Problema per a Pedro Sánchez

Pedro Sánchez amb Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat

La nova i contundent ofensiva de l'expresident Puigdemont i el grup de Waterloo contra el PDECat, assumint el control dels primers llocs de la candidatures de Junts per Catalunya -la marca electoral dels exconvergents- per a les properes convocatòries electorals, és una notícia molt negativa per al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Si el PSOE guanya les eleccions, és previsible que a Sánchez li calgui el suport al Congrés de les mateixes forces que van propiciar la seva arribada a la Moncloa, donant els seus vots a la moció de censura que va fer caure Mariano Rajoy. És a dir, que molt probablement els independentistes catalans tornaran a ser decisius perquè Sánchez aconsegueixi de nou la presidència del Govern espanyol.

Tanmateix, el cop d'Puigdemont al PDECat, aconseguint el control total del partit, és una operació que va en la direcció contrària, perquè Puigdemont, que ja es va oposar, sense èxit, al fet que el PDECat recolzés al Congrés la moció de censura contra Rajoy, impedirà ara que els diputats exconvergents donin els seus vots a Sánchez després de les eleccions espanyoles.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat