Confidencial · 23 de Gener de 2020. 00:00h.

Problema per a un tripartit

La patronal rebutja més impostos

Problema per a un tripartit

Imatge d'arxiu de Josep Sánchez Llibre i Josep González, presidents de Foment del Treball, Pimec

Els moviments que s'estan produint actualment a l'àmbit municipal de Barcelona, entre els partits del Parlament i fins i tot a les relacions amb el PSOE al Congrés de Madrid, indiquen que s'està dibuixant l'eventualitat que la Generalitat de Catalunya pugui ser governada en el futur per un tripartit format per Esquerra, els comuns i el PSC.

Lògicament, una aliança política d'aquestes característiques hauria de basar-se, o si no més aparentar-ho, a un programa de polítiques socials de l'àmbit ideològic de centre esquerra, la qual cosa implicaria un augment de les inversions públiques. I atesa la situació econòmica de Catalunya i les dificultats financeres de la Generalitat, els recursos per a aquestes inversions només poden procedir d'un augment de la pressió tributària.

Tanmateix, fonts empresarials catalanes asseguren que la principal patronal de Catalunya, Foment del Treball, conscient d'aquesta possibilitat, està decidida a assumir una actitud molt bel·ligerant contra qualsevol intent d'apujar els impostos o de crear-ne de nous. Els dirigents de Foment ja han advertit aquesta posició a el titular d'Economia i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat