Publicitat
Confidencial · 26 de Febrer de 2020. 00:10h.

PSC: campanya difícil

La direcció té molts dubtes

PSC: campanya difícil

Miquel Iceta amb Pedro Sánchez, durant un acte del PSC

La direcció del PSC té bastants dubtes sobre el disseny de l'estratègia que haurà d'utilitzar per marcar les línies generals de la seva campanya per a les properes eleccions catalanes, segons fonts del partit. Aquesta estratègia haurà de definir-se tenint en compte tres criteris bàsics, segons les mateixes fonts, que afegeixen que aquesta qüestió hauria d'aclarir-se ja, perquè la situació institucional i política catalana és molt inestable, i les eleccions podrien ser convocades en qualsevol moment.

El primer criteri per dissenyar la campanya és la dependència total i absoluta de les necessitats de Pedro Sánchez per mantenir-se a la Moncloa, la qual cosa implica que el PSC ha d'evitar tensions amb Esquerra per no posar en perill les majories parlamentàries que permetran, entre d’altres qüestions, l'aprovació al Congrés del projecte de pressupostos generals de l'Estat. Es tracta d'un condicionament important.

I després, dins d'aquest marc, el PSC haurà d'utilitzar un cert to espanyolista per absorbir l'electorat de Ciutadans, que sembla estar entrant a un període de desintegració. Així mateix, haurà d'assumir un tarannà de nacionalisme moderat per  atreure el vot dels catalanistes farts dels excessos del radicalisme independentista. Efectivament, semblen massa condicionants per al disseny d'una campanya electoral coherent.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 26/02/2020 - 15:13

Yo solo les deseo lo que se merecen: que se hundan en la miseria por haber engañado a la gente durante tantos años y por haber sido, y seguir siéndolo, el socio indispensable para que los nacionalseparatistas lleven acabo sus dislates. El Partido Separatista Camuflado merece desintegrarse.

#2 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 26/02/2020 - 10:17

No volvemos al PSC ni locos.

#1 no soy nadie, barcelona, 26/02/2020 - 08:19

Se darán una hostia de campeonato, entre otras cosas, porque sospecho que el sector constitucionalista se va a quedar en casa, no veo a los de Cs volviendo a Psc, ni a los desencantados con el independentismo votándoles. Aunque bien mirado. Una mayoria absoluta de indepes, significa nueva DUI y, a lo mejor, un 155 como dios manda.