Publicitat
Confidencial · 24 de Febrer de 2020. 00:15h.

Puigdemont bloqueja ERC

Frenant la negociació amb Madrid

Puigdemont bloqueja ERC

Puigdemont a Waterloo, amb un grup de partidaris

Puigdemont i els dirigents afins del grup de Waterloo són conscients que el Govern de l'Estat manté contactes amb Esquerra, al marge de la mesa de diàleg entre les administracions catalana i espanyola i de les reunions oficials i públiques. I s'adonen que si ERC aconsegueix resultats positius, ells quedaran totalment al marge de la nova  situació generada per aquests resultats.

Per tant, segons diverses fonts independentistes, l'expresident està intentant, mitjançant Torra i els negociadors de JxC, crear situacions d'enfrontament i ruptura amb el Govern de Sánchez, per crear un escenari de tensions que facin impossible que Esquerra i el PSOE continuïn negociant i puguin aconseguir algun tipus d'acord.  

De la seva banda, Sánchez i Esquerra intenten salvar els obstacles que, complint instruccions de Waterloo, posen Torra i JxC sobre qüestions com a les dates de les reunions, la participació d'un mediador internacional, l'amnistia dels condemnats i altres exigències d'aquest tipus. El cap de l'Executiu espanyol ha donat a ERC garanties que, malgrat tot, mantindrà obertes les vies de negociació amb el partit d'Oriol Junqueras.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat