Publicitat

Per les enquestes negatives per a JxC

Puigdemont candidat?

L'expresident Puigdemont, en una imatge d'arxiu

Les dades interns que analitzen actualment els dirigents de Junts per Catalunya (JxC), la marca electoral del PDECat, sobre les properes eleccions catalanes són molt negatives, segons fonts exconvergents. Es treballa amb la hipòtesi que, molt probablement, les eleccions seran convocades després de la difusió pel Tribunal Suprem -sembla que aquest setembre vinent o, potser, a l’octubre- de la sentència del judici sobre els fets de la tardor del 2017, quan es va declarar la independència de Catalunya.

En qualsevol cas, aquestes enquestes està fetes amb una incògnita molt important, la identitat del candidat. Tanmateix, fins i tot sense tenir decidit el cap de llista, la tendència és clarament negativa, i aquest fet reforça l'opinió dels sectors exconvergents que són favorables al fet que el candidat sigui l'expresident Puigdemont, malgrat els problemes de tipus judicial que aquest plantejament implicaria.

Aquests sectors recorden que, durant l'últim cicle electoral, l'única victòria de JxC es va produir a les eleccions europees, mitjançant una candidatura encapçalada per Puigdemont. I per tant, argumenten, descartada la possibilitat de candidatures independentistes unitàries, i amb les enquestes negatives, si JxC es presenta en solitari, com s'haurà de fer, l'única opció que podria tenir èxit és fer-ho amb Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat