Publicitat
Confidencial · 21 d'Octubre de 2019. 00:20h.

Puigdemont, contra Buch

Però no aconsegueix que el destitueixin

Puigdemont, contra Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una imatge d'arxiu

El conseller d'Interior, Miquel Buch, està políticament acabat, tot i que no ha estat destituït, a hores d’ara. Buch, en qualsevol cas, ha perdut el control de la situació, i fins i tot els Mossos d'Esquadra estan actuant al marge del conseller, que es troba a una total i absoluta solitud política, segons fonts de Junts per Catalunya (JxC).

Aquestes fonts afirmen que l'ordre de destituir Buch va arribar directament de Puigdemont, i Torra va intentar complir-la, però no va poder. L'oposició a la sortida del Govern del conseller d'Interior procedia d'alguns consellers d'Esquerra i d'altres de JxC, que argumentaven que, mentre s'estaven produint disturbis molt greus, el teòric responsable del manteniment de l'ordre públic a Catalunya no havia de ser destituït.

Aquest argument va frenar el plantejament de Torra, disposat a prescindir immediatament de Buch. D'altra banda, no va ser difícil rebutjar la posició del president, atès que el seu control sobre la resta del Govern és gairebé nul·la ara per ara. En qualsevol cas, tot indica que, quan s'acabin els disturbis i la situació es normalitzi, és molt probable que el conseller d'Interior surti de l'Executiu de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/10/2019 - 00:28

Está claro que Führermont había diseñado la vía esllovena que debía aplicar su siervo racisttorra, por eso le molesta Buch, que no ha conseguido que los mossos actuen como en el golpeferendum. El pirado del Water busca muertos, pero de momento no los consigue. Le falló la primera vez y le está fallando ahora.