Publicitat
Confidencial · 15 de Novembre de 2017. 00:25h.

Puigdemont: destí erroni

Bèlgica, menys democràtica que Espanya

Puigdemont: destí erroni

L'expresident Puigdemont, durant una roda de premsa a Brussel·les

L'expresident Puigdemont ha al·ludit diverses vegades al fet que ha escapat a Brussel·les perquè no vol córrer el "risc de la Justícia espanyola, que no garanteix res", i prefereix comparèixer davant de la justícia justícia belga, "la veritable, no la justícia espanyola" . Sobre el 21-D, ha dit que "amb un Govern a la presó aquestes eleccions no seran neutres, independents, normals".

Sembla, però, que l'expresident català no coneix el rànquing de qualitat democràtica que publica l'influent setmanari britànic The Economist, que avalua el nivell democràtic d'un total de 167 països mitjançant l'estudi de 60 indicadors agrupats a cinc blocs sobre procés electoral i pluralisme, llibertats civils, funcionament del govern, participació política i cultura política.

En aquest índex, Espanya té una puntuació de 8,31, dins del nivell considerat com a de democràcia plena, quedant a més per davant d'Itàlia (7,98), Estats Units (7,98), França (7,92), o Bèlgica (7,77), estats als quals The Economist situa a la categoria de democràcia defectuosa. És a dir, que Espanya està per davant de Bèlgica.

5 Comentaris

Publicitat
#3 Rodejet, Barcelona, 15/11/2017 - 10:05

Estic segur que l'informe de The Economist, "gràcies" a la repressió de la policia espanyola i a l'empresonament de presos polítics, aquest ordre es capgirarà. Què ens hi apostem ?

#3.1 jfuertesf, Barcelona, 15/11/2017 - 12:39

Doncs miri. Li accepto el repte. Ens juguen un aperitiu? Estaré atent al proper informe de The Economist sobre democràcia. Li prego ho estigui vosté també. Si guanyo jo, paga vosté, i viceversa. Estem d'acord?

#3.2 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 15/11/2017 - 18:47

#3.1

¡Ventajista! Es una apuesta segura a su favor y por otro lado Rodejet no puede apostarse nada con Ud, primero porque es menor de edad (o eso es lo que sugieren las tontadas que escribe) y las apuestas están prohibidos a esa edad. Aparte de eso, el pobre se estaría jugando las semanadas de todo el mes: no tendría ni para el bollycao del recreo.

#2 Guy Verhofstadt también se descojona de Puchi, ., 15/11/2017 - 07:48

Para una parte significativa del independentismo catalán, facha es todo aquél con el que está en desacuerdo.

#1 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 15/11/2017 - 01:33

"The Economist"? ¿Y qué más da? ¡Pero si ése es un diario económico y no-catalán y, por tanto, molt feixista y anti-català! Lo único que importa es la posición de España en los rankings de diarios de grandes tiradas y eco mundial, como "Ara" o "Punt-Avui". Eso, y lo que diga el Julius Streicher del Turia, claro.