Publicitat
Confidencial · 14 de Gener de 2020. 00:35h.

Puigdemont és el cap

L'independentisme, sense líders

Puigdemont és el cap

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

Dirigents de l'independentisme moderat creuen que les divisions i enfrontaments entre els diversos sectors independentistes, i l'enfonsament de l'independentisme s'estan produint, bàsicament, perquè no hi ha líders amb el pes polític i l'autoritat suficients com a per unificar el conjunt del moviment independentista al voltant d'una estratègia convincent i esperançadora per aconseguir la unitat dels militants.

Per tant, afegeixen aquestes mateixes fonts, la conseqüència és que la dinàmica de l'independentisme està en mans de les decisions de personatges de segona fila, com a Carles Puigdemont. La realitat, però, és que tampoc no destaquen actualment d’altres dirigents amb un perfil molt superior al seu, la qual cosa col·loca l'expresident, malgrat tot, com el referent actual de l'independentisme català.

També diuen que Torra és un simple activista, sense autoritat política ni capacitat de gestió, i que l'etapa de dirigents del perfil d'Artur Mas ja ha passat definitivament. Hi ha algú més? Queda Oriol Junqueras, que probablement serà el proper president de la Generalitat, però és possible que passi un període prolongat de temps a la presó fins que sigui indultat A més, encara ha de demostrar que pot ser el líder que busca el moviment independentista català.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Andreu, Mataro, 14/01/2020 - 15:25

Home pero cambiar el Puigdemont per en Junqueras no feia falta tanta desgràcia per als catalans.