Confidencial · 15 de Maig de 2019. 00:15h.

Puigdemont ja no guanya

Esquerra fa efectiu el 'sorpasso'

Puigdemont ja no guanya

Imatge d'arxiu de l'expresident Puigdemont

Fins ara, l'expresident Puigdemont era una mena de talismà electoral, com va passar a les últimes eleccions catalanes, del 21 de desembre del 2017, quan la previsió era una victòria d'Esquerra, i tanmateix va guanyar Junts per Catalunya (JxC), la candidatura encapçalada per Puigdemont, que havia fugit a Bèlgica per esquivar l’acció de la justícia espanyola després del fracàs de la declaració d'independència de la tardor d'aquest mateix any.

Tanmateix, les coses han canviat. Les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril han estat guanyades per Esquerra, que va doblar en escons i vots JxC, que va quedar relegada a la quarta posició. I, pel que fa a les eleccions municipals (bàsicament a Barcelona, que és la pugna més important) i europees del proper dia 26, les enquestes tot i que preveuen distàncies menors, col·loquen Esquerra per davant de JxC.

És a dir, Puigdemont ja ha deixat de ser un guanyador, i fonts independentistes consideren que no es tracta d'un fet aïllat, sinó d'una tendència per al futur. Afegeixen que el plantejament de l'expresident de la Generalitat, basat a ficcions i projectes totalment irreals, està arribant al final del seu recorregut, i la realitat s'està imposant.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2019 - 00:43

Parece que la guerra por el control del cortijo catalán la va ganando, de momento, la ultraderecha rural en detrimento de la ultraderecha urbana.