Publicitat
Confidencial · 13 de Gener de 2020. 00:13h.

Puigdemont no vol urnes

La inhabilitació de Torra, però, pot portar-les

Puigdemont no vol urnes

Imatge de paperetes electorals a un centre de votació

En principi, sembla que Puigdemont ha decidit no presentar la seva candidatura si hi ha eleccions a Parlament, atès que ha renunciat al seu escó a la cambra catalana, incompatible amb la seva condició d'eurodiputat. Si més no, l’expresident no vol que les eleccions es convoquin ara. Tanmateix, l'evolució judicial de la inhabilitació del president Torra per ocupar càrrecs públics arran de la seva condemna per desobediència, pot provocar l'avançament electoral. La decisió de la convocatòria depèn de Torra, que va ser col·locat a la presidència de la Generalitat per JxC, encara que de fet va ser una decisió que va prendre personalment l'expresident Puigdemont.

Fonts de Junts per Catalunya (JxC) expliquen que la formació neoconvergent té el convenciment que a hores d'ara aquestes eventuals eleccions serien molt probablement guanyades per Esquerra. Per tant, els dirigents de JxC volen guanyar temps, per intentar que l'actual escenari polític canviï. En aquest sentit, la intenció d'aquesta formació, ara per ara, és esgotar l'actual legislatura, que acaba a finals del 2021.

D'altra banda, JxC té una altra raó per no voler eleccions: actualment no té candidat, atès que Torra està inhabilitat judicialment per ocupar càrrecs públics, i l'opció que era més probable, Laura Borràs, està descartada després iniciar-se una investigació judicial contra ella pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau administratiu i falsedat en document mercantil, comesos suposadament durant la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres. La inhabilitació de Torra, però, juga a hores d’ara a favor de la convocatòria electoral.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat