Publicitat
Confidencial · 24 de Gener de 2020. 00:25h.

Puigdemont tria l’eurosou

No serà candidat a la Generalitat

Puigdemont tria l’eurosou

L'expresident Puigdemont amb la seva credencial de diputat del Parlament Europeu

"En principi, no", ha contestat Puigdemont durant una recent entrevista a la pregunta de si es planteja ser candidat de Junts per Catalunya a les properes eleccions catalanes. De fet, segons algunes fonts independentistes, l'expresident no té a hores d'ara cap intenció de presentar la seva candidatura, i si ha utilitzat l'expressió "en principi", ho ha fet simplement per mantenir una certa incògnita que pugui dificultar l'estratègia d'altres partits.

Puigdemont és eurodiputat, i percep un sou molt important del Parlament Europeu. Atès que ni el grup de Waterloo ni ell personalment tenen a hores d’ara una situació financera solvent, no pot prescindir d'aquests ingressos. I resulta que l'escó d'Estrasburg és incompatible amb qualsevol altre, tant a un nivell estatal com a autonòmic. Per tant, està fermament decidit a mantenir el seu escó europeu.

El sou d'un diputat del Parlament Europeu és de 8.757,70 euros bruts mensuals, sense comptar les dietes, un capítol que inclou 4.513 euros fixos més una sèrie de conceptes variables. I a més d'això, cada eurodiputat disposa de fins als 24.943 euros mensuals per fitxar assistents personals. I la cambra ha d'abonar també a Puigdemont uns 70.000 euros en concepte dels sous com a eurodiputat que no ha rebut des del juliol del 2019, data des de la qual, segons la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea, té l'escó, tot i no haver-lo exercit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Eric, Barcelona, 24/01/2020 - 15:38

Aqueste tiu ,per dir algo,millor vivales,cuentista,sangonera ,estava cobrant del Parlament i ara vol cobrar d'Europa?
Aquests d'Europa son tontos o que?
Sort que Vox ha enviat una carta a la Comisio Europea dient que si li paguen els atrasos li posaran una querella a la UE per prevaricació