Publicitat
Confidencial · 4 de Juny de 2018. 00:05h.

Pujolisme al Congrés

17 vots independentistes per al PSOE

Pujolisme al Congrés

Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés, durant el debat de la moció de censura

El gir de l'independentisme català cap a una posició purament autonomista, que era l'estratègia de l'època de Jordi Pujol, quan els diputats de CiU servien de crossa al PP o al PSOE per arribar a les majories parlamentàries que els calien per aconseguir els seus objectius, s'ha confirmat amb l'actuació del PDECat i Esquerra durant el debat de la moció de censura.

Els nou diputats d'Esquerra i els vuit del PDECat han servit perquè el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, hagi pogut arribar a la presidència del Govern espanyol, expulsant Mariano Rajoy. És una nova edició del peix al cove pujolista, que consistia a cedir el vot convergent a un dels partits estatals, a canvi de diverses contrapartides prèviament pactades.

Així, els 17 vots independentistes, imprescindibles per arribar a la majoria absoluta, han donat suport al PSOE. Ara per ara, es desconeix la contrapartida que rebrà l'independentisme català, perquè és impensable que els dirigents independentistes no hagin aconseguit cap contrapartida a canvi d'aquest suport.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/06/2018 - 13:37

Lo bueno de todo esto será que si Sánchez decide tener mano firme (por ver aún), no se podrán quejar porque lo han puesto ellos :o)