Publicitat
Confidencial · 13 de Juny de 2019. 00:05h.

Quan es va torçar la CUP?

Els 'cupaires' tenen un embolic important

Quan es va torçar la CUP?

Imatge d'una reunió de l'assemblea nacional de la CUP

La CUP ha experimentat un consierable retrocés polític a les eleccions municipals del passat 26 de maig, atès que va perdre gairebé 50.000 vots i uns 45 regidors, desapareixent a més d'alguns ajuntaments importants. Aquests resultats confirmen la tendència que es va començar a manifestar a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017, amb la pèrdua de cent mil vots sobre el 2015, passant al Parlament de deu diputats a quatre.

Aquests episodis, segons fonts independentistes, han obert un període d'anàlisi molt profund sobre les causes que han portat a la situació actual de la CUP, que a més va quedar a una situació difícil quan un dels seus grups més importants, Poble Lliure, es va rebel·lar contra la decisió de l'organització cupaire de no presentar-se a les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril.

Els problemes actuals han provocat que alguns sectors estiguin qüestionant ara la decisió que es va prendre a l'assemblea extraordinària d'octubre del 2012, quan es va decidir participar a les eleccions al Parlament del 25 de novembre d'aquest mateix any. Alguns col·lectius cupaires consideren que aquest va ser l'error que ha propiciat la situació actual, perquè des de llavors els objectius electorals han esdevingut la prioritat de l'organització.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 los cachorros crecen, bbcn, 13/06/2019 - 16:52

Els cadells creixen i volen pujar-se al dòlar, i viure a la zona alta o a l'Eixample, com el seus papàs. Els que manaven fa uns anyets es van fent grans. Vet aquí gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s'ha fos.