Publicitat
Confidencial · 14 de Setembre de 2018. 00:10h.

Què és "fer república"?

Un objectiu confús i ambigu

Què és "fer república"?

Reivindicació de la república en una autopista catalana

El desconcert i la confusió entre el moviment independentista català han provocat que, al marge de dues reivindicacions inviables, com a la llibertat dels dirigents empresonats i la negociació d'un referèndum d'independència, la consigna més habitual i difosa entre l'independentisme sigui "fer república".

Tanmateix, la realitat és que a hores d'ara l'independentisme desconeix completament com es pot "fer" una "república" que no existeix i que no té estructures, i que a més, segons es desprèn de la situació actual, és molt improbable que hi hagi durant un ampli termini de temps.

També s'ignora qui ha de "fer república", perquè les autoritats de la Generalitat, que haurien de ser les encarregades d'aplicar aquesta crida, actuen amb una considerable prudència per mantenir-se dins dels límits de la legalitat vigent. La conseqüència és que la principal consigna programàtica de l'independentisme marca un objectiu totalment inviable, confús i ambigu.

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Catanyol, Girona, 15/09/2018 - 00:06

"Fer republica" es continuar visquent a l'altra dimensió: Obviant que s'es part d'un país democràtic, despreciant tot lo que ve d'Espanya,usar semàntica"ad hoc",continuant pensant que son víctimes d'un estat represor i que a més a més els ha robat la história,els calers...Fer república es continuant visquent a una obra de teatre

#1 M, Sabadell, 14/09/2018 - 17:00

No hay que buscar explicación alguna a todos lo esloganes que han venido utilizando, solo son pura propaganda sin nada que los sustente, son panfletos sin base alguna, hasta son bonitos sin mas trascendencia, no ofenden a nadie y no comprometen a nadie.

-Dret a decidir
-Fem via
-Llibertad
-Democracia
-Fem republica, etc.

Son infantiles y curs