Publicitat

Manuel Valls o l'ultranacionalisme?

Què és pitjor?

Matteo Salvini, amb una estelada

L'independentisme està desqualificant Ada Colau per haver acceptat el suport de Manuel Valls per mantenir-se a l'alcaldia de Barcelona, evitant d'aquesta manera que l'alcalde fos Ernest Maragall, amb l'argument que el polític d’origen francès va ser el responsable de l'expulsió de 5.000 gitanos de França quan era ministre de l'Interior del Govern del socialista François Hollande. Valls argumenta que no es va tractar d'expulsions de gitanos, sinó d'expulsions de persones que es trobaven en situació il·legal a França.

En qualsevol cas, aquesta crítica a Valls parteix d'una posició de suposada superioritat moral i política de l'independentisme català pel que fa a l'exprimer ministre francès i a les polítiques sobre immigració impulsades per l'Executiu d'Hollande. Per tant, la pregunta seria: es basa l'ultranacionalisme català en posicions morals, polítiques i socials realment superiors als plantejaments de Valls i d'Hollande?

És dubtós que la resposta a la pregunta anterior pugui ser afirmativa quan és habitual veure el ministre de l'interior italià, Matteo Salvini, que practica polítiques immigratòries molt més radicals que les de Valls, amb la bandera estelada. O quan es comprova que, a més de Salvini, els principals suports de l'independentisme a l'estranger són els ultradretans flamencs o l'entorn del Tea Party als EUA. O quan es llegeixen textos del president independentista de Catalunya, Quim Torra, dient "bèsties, carronyers, escurçons i hienes" els castellanoparlants de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Judith, Barcelona, 18/06/2019 - 13:05

Un clásico lo que supuestamente dijo W. Churchill." Llegará un dia en que los fascistas se autoproclamen antifascistas". lo vemos diariamente en Cataluña en los separatistas, TV3, Cat radio etc etc.

#1 NO HI HA COLOR, Barcelona, 18/06/2019 - 09:18

No cal que sigui ULTRE
els naci onalismes, a reu del mon i en tots els temps
han suposat lo mateix

CONFLICTES, TENSIO, CONFRONTACIO.......