Publicitat

Tothom a casa per Nadal?

Què esperaven?

Els acusats en el judici pel procés independentista durant la vista

L'independentisme català va engegar el procés independentista amb el convenciment que no hi havia cap possibilitat de fracàs. En qualsevol cas, opinen dirigents independentistes moderats, si el projecte s'enfonsava, l'Estat tractaria l'afer com a un problema purament polític. És a dir, això seria una cosa semblant a perdre una votació important a un parlament.

I amb aquesta idea, els dirigents de l'independentisme van enganyar les bases independentistes, amb plantejaments com a “tenim pressa", “ho tenim a tocar" i d’altres sobre el termini que quedava perquè Catalunya fos una república independent. Aquests dirigents pensaven que el pitjor que podia passar si la cosa no funcionava era un fracàs de tipus polític i l'inici d'una fase de tensió amb l'administració espanyola.

Fins i tot abans de començar el judici que ha motivat la sentència d'aquest dilluns, encara molts sectors independentistes tenien el convenciment que es tractaria d'una mena de tràmit judicial, que acabaria amb alguna sanció lleu i, això sí, amb un problema polític amb el Govern espanyol. És un altre aspecte de la gran ficció que ha estat el procés independentista.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Mesetario, Meseta, 15/10/2019 - 16:38

No estoy para nada de acuerdo con este artículo.

Estos políticos presos ya llevan dos años enchironados. Más tiempo del que pasó Hitler enchironado después de su golpe de estado de 1923 en Munich.
https://es.m.wikipedia.org/wiki/Putsch_de_M%C3%BAnich

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/10/2019 - 12:50

Los nacionalseparatistas viven del victimismo, esa es su gasolina, por eso continuarán haciéndose las víctimas cuando son los verdugos. Dicho esto, todos sabemos que en cosa de año o año y poco estarán en la calle. Así podrán seguir planeando sl siguiente golpe. La historia es cíclica cuando no se aprende de ella.

#1 Sarah, Tabàrnia, 15/10/2019 - 12:17

Los Jordis sí que estarán en casa por Navidad. Llarena ha denegado el PERIODO DE SEGURIDAD que pedía la Fiscalía. Tras cumplir un cuarto de condena (2 años y 3 meses para los Jordis) podrán pasar al 3er grado penitenciario si la Generalitat así lo determina. Es decir, sólo dormir en la cárcel o una "pulsera" si quieren dormir en su casa.

#1.1 Sarah, Tabarnia, 15/10/2019 - 13:17

Y Junqueras, el que la tiene más larga (la pena) lo mismo, para febrero de 2021, o sea, en poco más de un año, ya en casa. Pero esto no se publicita, claro, no vaya a ser que las masas se dén cuenta de que la sentencia es la mínima posible después de un juicio impecable.