Publicitat
Confidencial · 24 d'Abril de 2015. 00:15h.

Què fa ICV amb la llei electoral?

Impulsa la ponència amb CiU i ERC

Què fa ICV amb la llei electoral?

Herrera, Mas i Junqueras han pactat sobre la llei electoral

El text de llei electoral impulsat per la ponència que ha preparat el projecte, mitjançant un acord bàsic entre ERC, CDC i ICV-EUiA, no conté l'aspecte fonamental d'aquest afer, el sistema electoral. Per tant, encara que s'aprovi amb el procediment de màxima urgència que se li aplicarà, la seva utilitat és qüestionable, segons fonts parlamentàries.

Segons aquestes mateixes fonts, té un cert sentit que Esquerra i Convergència impulsin el projecte, perquè encara que no contingui el sistema electoral, evitaria la intervenció de la Junta Electoral de l'Estat espanyol, atès que es regula aquest aspecte perquè el control romangui a Catalunya. Aquests dos partits, impulsors del caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S volen impedir que l'Estat pugui intervenir sobre qualsevol problema que es plantegi pel que fa a aquests comicis.

Tanmateix, causa una certa sorpresa que ICV i els seus socis de coalició, EUiA, s'hagin sumat a aquest acord, ja que aquestes dues formacions s'han mostrat molt crítiques amb el caràcter plebiscitari que ERC i CDC pretenen donar al 27-S, i a més s'han allunyat progressivament del procés sobiranista. Si, a més, aquest projecte no regula la qüestió fonamental, el sistema electoral, què fan ICV i EUiA en aquesta ponència?

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pablo, Madrid, 23/04/2015 - 22:51

De tonto útil, parece mentira que a estas alturas aún no sepamos para que sirve ICV en el marco político: para dulcificar a CIU y ERC su imagen.