Publicitat

Euskadi marca la via

Que n’aprenguin!

Imatge d'una bandera basca

És evident que les properes eleccions d'Euskadi tindran un impacte a la precampanya electoral catalana, segons fonts de diversos partits. Alguns dirigents pensen que aquest impacte afavorirà molt probablement les posicions més moderades del nacionalisme català, i perjudicarà les sectors independentistes més radicals.

Els independentistes més pragmàtics, segons aquestes fonts, defensaran durant la precampanya electoral catalana que el Govern basc, actuant mitjançant la moderació i la negociació, està aconseguint transferències tan importants com a la gestió de gran part de la Seguretat Social, un afer de gran transcendència, entre d’altres qüestions.

Mentrestant, el Govern de Catalunya boicoteja la negociació amb l'Estat perquè vol que participi un mediador internacional i es discuteixi sobre el dret d'autodeterminació. Un altre motiu de discrepància, pel que sembla gravíssim, és que el Govern espanyol ha proposat una data per reunir-se, sense haver avisat abans el president Torra. Com pot comprovar-se, les diferències amb el cas basc són abismals.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 JOSEP RUIZ, SANTA COLOMA DE F., 21/02/2020 - 11:44

DONEU-ME EL CORCERT I EL CUL ELS HI PIXO ALS BASCOS.

#2 Menjamela Grandi, Anapurna, 21/02/2020 - 10:59

Pues si el camino a seguir es el PRI euskaldun, esos a los que aunque no sepan gestionar ni un vertedero, Sánchez les ha regalado la gestión de la Seguridad Social.. CON EL COLCHÓN DE SEGURIDAD DE LOS "DINEROS DE MADRIZZ" por si la pifian, ¡estamos jo didos!

#1 no soy nadie, barcelona, 21/02/2020 - 08:39

Esto es otra bajada de pantalones, si alguna vez los han llevado subidos, del Estado. El País Vasco ha sido siempre de lo más insolidario y racista que se puede ser, ahora "recogen las nueces", mientras que aquí los paletos de pueblo que intentan "copiarles" la estrategia se dan una nueva hostia. Deberían recentralizar competencias.